Veelgestelde vragen - De textieldak specialist
16891
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16891,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Veelgestelde vragen

Vragen over uw textieldak? Vragen over montage/afspraken? Hoe onderhoud u de profielen en het doek? Hier vindt u antwoorden en/of richtlijnen om u verder op weg te helpen.

Algemene vragen:

Een textieldak is windbestendig, het moet daarom ook goed aan de ondergrond worden bevestigd. In de meeste gevallen doen wij dat met een speciale staandervoet met beton. Voor dakterrassen en vlonders hebben wij aangepaste bevestigingsmethoden.

 

Monteren jullie textieldaken door heel Nederland?

Wij zijn actief in het driehoeksgebied Den Haag, Rotterdam, Hellevoetsluis. In dit gebied kunnen wij onze service garanderen en snel bij u ter plaatse zijn. Projecten buiten dit gebied? Neem even contact op!

Wat kost een textieldak / pergolazonwering?

Op de website geven wij een globale prijsindicatie voor enkele typen en afmetingen. In de showroom kunt u de verschillen tussen de verschillende systemen bekijken en daarbij kunnen wij u direct een passende prijs meegeven.

Komen jullie op locatie langs om het textieldak in te meten?

Wij komen altijd langs om alles op te meten, zodat wij zeker zijn dat alle maten kloppen en u als klant een tevreden oplevering heeft.

Hoe lang duurt de plaatsing van een textieldak?

Het plaatsen van een textieldak / pergolazonwering duurt afhankelijk van de situatie en de opties ongeveer een halve tot een hele dag.

Dient u een bouwvergunning aan te vragen voor het plaatsen van een textieldak?

In het achtererfgebied kunt u bijna altijd vergunningsvrij een textieldak laten plaatsen. Op een zij- of voorerf is vaak wel een vergunning of melding noodzakelijk. Bij twijfel helpen wij u graag op weg.

 

Verwijderen jullie de oude zonwering of moet ik dit zelf doen?

Bestaande zonwering wordt in de meeste gevallen gratis of tegen een geringe vergoeding door ons verwijderd en afgevoerd. Als bij maatopname blijkt dat het een tijdrovende klus is geven wij u vooraf aan wat precies de kosten zullen zijn.

Heeft een textieldak een fundering nodig?

Een textieldak is windbestendig, het moet daarom ook goed aan de ondergrond worden bevestigd. In de meeste gevallen doen wij dat met een speciale staandervoet met beton. Voor dakterrassen en vlonders hebben wij aangepaste bevestigingsmethoden.

 

Het doek van mijn textieldak is kapot, kan dit gerepareerd worden?

De doeken van onze textieldaken zijn bijzonder sterk. Zelfs na vele jaren is de inscheurweerstand nog enorm. Er kan natuurlijk altijd een ongelukje gebeuren, het doek kan dan meestal niet worden gerepareerd, in de meeste gevallen kan het wel worden vervangen.

Moet ik alles van tevoren betalen of erna?

Bij opdracht vragen wij een aanbetaling van 20%, het restant betaalt u binnen 8 dagen na plaatsing.

Welke garanties heb ik?

Voorberg Zonwering is lid van ROMAZO. Romazo is een keurmerk die ervoor zorgt dat u als eindgebruiker zorgeloos kunt genieten van de producten die geleverd zijn door leveranciers die aangesloten zijn bij deze organisatie. Bedrijven die bij Romazo zijn aangesloten hebben vakmanschap, kwaliteit en service hoog in het vaandel staan. Het keurmerk focust zich op de productgroepen zonwering, rolluiken en buitenleven.

Onderhoudt & reiniging:

Wie een textieldak koopt, wil daar ook lang plezier van hebben. Waarop moet u letten bij het schoonmaken? Hieronder een aantal richtlijnen, zodat uw textieldak nog lang mooi blijft!

Met welke frequentie moet ik het textieldak schoonmaken?

Dit hangt helemaal van de weersinvloeden af. De profielen van onze textieldaken zijn voorzien van een poedercoating (glanslak of structuurlak). Natuurlijk is er een verschil in prijs/kwaliteit, maar in principe zijn ze allen bestand tegen alle weersinvloeden incl. de zilte lucht.

 

Over het algemeen is het voorschrift om elk seizoen alles te reinigen. Indien het textieldak tussendoor erg vies is, is het natuurlijk goed om deze even tussentijds schoon te maken.

Hoe maak ik de profielen van mijn textieldak schoon?

De aluminium profielen zijn voorzien van een poedercoating (glans- of structuurlak) en kunt u afnemen met een (microfiber)doekje en lauw/warm water.

 

In geval van uitgehard vuil (o.a. vogelpoep) dit eerst laten weken met lauw/warm water, zodat het zacht wordt en makkelijk gereinigd kan worden.

Hoe maak ik het doek van mijn textieldak schoon?

Disclaimer: onze zonweringsdoeken zijn technisch hoogwaardige doeken met verschillende specifieke coatings. Wij zijn niet aansprakelijk voor schade aan uw doek/scherm, indien u besluit om zelf het doek schoon te maken en er vervolgens iets mis gaat. Onderstaande richtlijnen zijn om u te helpen, indien u toch besluit om zelf uw zonweringsdoek te reinigen. Het is verstandig om de reiniging eerst op een heel klein stukje van uw doek te proberen. In het geval dat uw doek écht heel verontreinigd en vies is, kunnen wij het doek in uw systeem gewoon vervangen.

 

Bij veel stoffig vuil, zonder vlekken is de richtlijn het voorzichtig droog afborstelen met een harde borstel. De nadruk licht op voorzichtig, aangezien je de coating van het doek niet wilt beschadigen.

 

Bij hardnekkig vuil en/of vlekken is de richtlijn voor zachte reiniging van het zonweringdoek als volgt:

  • Verwijder losliggend vuil, maar niet wrijven!
  • Bevochtig het doek met schoon water, zo wordt ingedroogd vuil zacht.
  • Gebruik lauwwarm water (max. 40ºC) met een 5 tot 10% oplossing fijnwasmiddel.
  • Met een spons het schuim op het doek aanbrengen, niet inwrijven!
  • Schuim 15 tot 20 minuten laten inwerken.
  • Met veel schoon water naspoelen.
  • Doek laten drogen.

Gebruik nooit een hogedrukreiniger of wasmachine! Hiermee beschadig je het zonweringdoek van je textieldak!

Mag ik het doek van een textieldak nat oprollen?

Het is voor geen enkel zonweringdoek goed om nat opgerold te worden, aangezien dit uiteindelijk bijdraagt aan vlekken, schimmel en een snelle slijtage van het zonweringdoek.

 

Rol je het doek toch nat op? Dan is het aan te bevelen om dit op korte termijn weer uit te rollen om droog te luchten. Daarna kun je het weer oprollen.


Staat uw vraag er niet bij? Neem gerust even contact met ons op.
Bel nu voor meer informatie of bezoek de showroom.